Suchergebnisse für ""
Keine Produkte gefunden...

Wintergroene planten

In deze blog delen we de voordelen van wintergroene planten in je tuin.
Durch: Proven Winners®
01 Dec, 2023

De voordelen van wintergroene planten in je tuin

Geef je tuin een tijdloze allure met groenblijvende struiken! Deze veelzijdige planten behouden het hele jaar door hun prachtige blad en zorgen in alle seizoenen voor kleur en sfeer in je tuin of op je balkon. In deze blog delen we de voordelen van wintergroene planten in je tuin.

Jaarrond plezier met wintergroene planten

Met groenblijvende struiken is jouw tuin jaarrond een feest voor het oog. En ze stelen echt de show als andere bomen en struiken hun blad hebben verloren. Denk aan wintergroene struiken met opvallend blad, zoals Viburnum Shiny Dancer® of Rhododendron Bollywood® van Proven Winners. Beide verrassen je in het voorjaar bovendien met prachtige bloemen. Met deze beauties in je tuin is er ieder seizoen iets om van te genieten.

Privacy, ook in de winter

Als je in de winter in je tuin wilt zitten of niet wil dat buren of voorbijgangers op straat naar binnen kunnen kijken. Dan is een haag van wintergroene struiken een uitkomst.  Of je nu kiest voor een strakke hoge haag of voor een weelderige lagere haag, je hebt jaarrond privacy. Plant bijvoorbeeld Viburnum Sweet Talker® als prachtige (semi) groenblijvende haag met als extra voordeel dat deze al in de late winter begint bloeien.

Rustpunten

Na een drukke dag is het heerlijk thuiskomen in een tuin waar je tot rust kunt komen. Groenblijvende planten zijn bij uitstek geschikt voor het creëren van structuur en een ontspannen sfeer. Dit kunnen losse struiken in een bloemenborder zijn, maar ook groenblijvende heggetjes. De sierlijke Ilex glabra Gembux® en Pyracomeles Jukebox™ zijn hier super geschikt voor. Ze lijken erg op de bekende buxus, maar zijn beter resistent tegen ziekten.

Zorgeloos genieten met groenblijvers

Dat is ook zo prettig van groenblijvers: de hark kan in de schuur blijven! Af en toe verliest een wintergroene plant wat oud blad, maar dat raap je eenvoudig bij elkaar. Zo kun jij, in plaats van uren bladeren vegen, lekker van je tuin genieten. 

Wintergroene planten maken van je tuin het hele jaar door een schitterende groene oase. Ze geven je privacy, rust en ontspanning. Bekijk alle groenblijvende heesters van Proven Winners® in de webshop.

Wir benutzen Cookies nur für interne Zwecke um den Webshop zu verbessern. Ist das in Ordnung? Ja Nein Für weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »